me

Minusta

Olen Irina Veryukhanova. Valmistuin Pietarin yliopistosta. Olen työskennellyt alallani yli kaksikymmentä vuotta. Minulla on sekä opettamisen, että defektologian kokemusta ja taideterapiasta Venäjällä, Saksassa ja Suomessa. Perustin studion “Vaahterapuu“ vuonna 2014.

Olen venäläinen opettaja ja taiteilija. Minulla on pitkää kokemusta lasten piirtämisen ja maalaamisen opettamisesta. Valmistuin Pietarin yliopistosta ja työskentelin Venäjällä, Saksassa ja Suomessa.

Rakastuin Suomeen kun tutustuin nuorena Tove Janssonin novelleihin. Siinä aikana opiskelin taitelijaksi ja kuvittelin Suomea taikamaaksi, missä voi tapahtua mitä vaan kivoja taika-asioita.

Asuin ja työskentelin Saksassa Munchenissa viisi vuotta, mutta en tuntenut että se olisi minun paikkani.

Unelma toteutui, kun mieheni sai työpaikan Tampereen Filharmonian orkesterista muusikkona, vaikka tämä tarkoitti, että minulla ei olisi enää työtä eikä vapaasti puhuttavaa kieltä.

Pikku hiljaa! – sanoin minä itselleni.  Unelma toteutui, mitä muuta tahdot?

Se oli kahdeksan vuotta sitten.

Minä kävelin Pispalan läpi. Oli ihana keväinen iltapäivä ja Näsijärvellä näin katsoa kauas horisonttiin. Pilvet sekoittuivat pienten saarten kesken ja oli niin kaunista, kuin tavallisesti on Tampereella.

Olisi mahtavaa piirtää tämä kaikki! – ajattelin, - olisi mahtavaa sitten jatkaa ja opettaa lapsia piirtämään ja maalaamaan...

Nyt minulla on monta oppilasta; sekä venäläista, että suomalaista. Me viihdymme piirtämässä hauskassa porukassa ja toivotamme  sinut ja lapsesi tervetulleeksi mukaan!